Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ φλ. μαύρες και πράσινες ελιές σε άλμη, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¾ κ.γ. νιφάδες καυτερό κόκκινο πιπέρι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
½ κ.γ. αλάτι
παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικότηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τις ελιές, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε,1ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 1 περίπου λεπτό.
- Ανακινούμε το τηγάνι, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα μακαρόνια, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos