Δροσερή, νόστιμη και ελαφριά φακοσαλάτα - Ιδανικό πιάτο για το καλοκαίρι

  • Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 18:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • ορεκτικα

Οι φακές περιέχουν μόνο 41 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, είναι εξαιρετική πηγή αμινοξέων και βιταμινών Β που χαρίζουν ενέργεια.  Ο συνδυασμός τους με το ρύζι δίνουν πρωτεΐνη υψηλής αξίας, εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος. Η διατροφολόγος-βιολόγος Ειρήνη Πασχαλέρη (Bsc, Msc) στο βιβλίο της Οι Συνταγές που Άλλαξα προτείνει μια φανταστική συνταγή με μόλις 185 θερμίδες, πλούσια γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. φακές

200 γρ. ρύζι καστανό (αναποφλοίωτο)

250 γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά

10 ντοματάκια Σαντορίνης κομμένα στη μέση

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

μαϊντανός, άνηθος, ρίγανη

λίγο αλάτι, πιπέρι

Για το dressing:

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μηλόξιδο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν. Το ίδιο κάνουμε και με το ρύζι αφού το πλύνουμε καλά. Ανακατεύουμε στη σαλατιέρα τις φακές, το ρύζι, τη φέτα κομμένη σε κύβους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Για να φτιάξουμε το dressing χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το μηλόξιδο σε χωριστό σκεύος. Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα. Διατηρούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

 

Πηγή: ladylike