Όταν μιλάμε για ζυμαρικά, δεν μιλάμε απλά για φαγητό, αλλά για συναίσθημα.Υπάρχουν δεκάδες συνταγές εκεί έξω που μπορούν να γίνουν με πρώτη ύλη τα ζυμαρικά, οι περισσότερες απλές ως προετοιμασία. Ιδανική επιλογή για καλοκαίρι, όπου αναζητούμε κάτι ανάλαφρο και δροσερό.
– 1 πακέτο βίδες, πολύχρωμες
– 2 πιπεριές, μία κόκκινη και μία κίτρινη
– 1/4 κούπα ξύδι
– 1/2 κούπα λάδι
– 1 τόνο, σε νερό
Βράζουμε τα ζυμαρικά και παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το ξύδι και τον τόνο. Τα ανακατεύουμε όλο μαζί.
Μόλις ετοιμαστούν τα ζυμαρικά προσθέτουμε σε αυτά το μείγμα με τις πιπεριές, όσο είναι ακόμα ζεστά και ανακατεύουμε πάλι. Στη συνέχεια και αφού κρυώσει τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν κρυώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τώρα για τον τρόπο που θα το σερβίρεις, εξαρτάται από την διάθεσή σου, αλλά και το τραπέζι, που ετοιμάζεις: Ως κυρίως πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά και συνοδευτικό για φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό.
Πηγή: savoirville