Εύκολη συνταγή με μήλα στο φούρνο, με απλά υλικά. Το καινούριο σου αγαπημένο επιδόρπιο.
Υλικά
6-7 μήλα μεσαίου μεγέθους
30 ml χυμός λεμονιού
15 ml λάδι καρύδας (προαιρετικό)
128 γρ ζάχαρη
1 ½ κ.σ κανέλα
½ κ.σ τριμμένο τζίντζερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
21 γρ άμυλο αραβοσίτου
45 ml φρέσκο χυμό μήλου ή νερό
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 °C
Κόψε τα μήλα σε φέτες. Όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο. Προσπάθησε όμως να τις κόψεις ομοιόμορφα για να ψηθούν όλες το ίδιο καλά.
Βάλε τα μήλα σε ένα πυρέξ και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το άμυλο αραβοσίτου, το χυμό μήλου και αλάτι.
Τα ψήνεις για 45 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 10 – 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να δεις ότι έχουν καραμελώσει.
Ταιριάζουν ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καρύδα. Καλή απόλαυση!
Πηγή: savoirville