Υπέροχο κοτόπουλο κατσιατόρε στο φούρνο (Video)

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Αθλητικά

Υπέροχο κοτόπουλο κατσιατόρε. Ένα γευστικότατο, ρουστίκ, πλούσιο σε γεύσεις, φωτεινά χρώματα και φρέσκα αρώματα πιάτο. Cacciatore «κατσιατόρε» στην Ιταλική γλώσσα,σημαίνει κυνηγός. Τα πιάτα α λα κατσιατόρε είναι τα κοκκινιστά κατσαρόλας, με κρασί, κρεμμύδια και λαχανικά, όπως πιπεριές, καρότο, μανιτάρια και ελιές. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με την περιοχή. Εδώ σας δίνουμε μια πολύ εύκολη συνταγή  και το σχετικό βίντεο εκτέλεσης της συνταγής, για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο πιάτο με συνοδευτικό επιλογής σας. 

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου
αλάτι πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες 
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
450 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη) κομμένες σε μικρές λωρίδες
1/4 κ.γ. κουρκούμη
2 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. τσαγιού ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε καλά και τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές για 4 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και κάνουν κρούστα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα και σκόρδα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και βγάλει το άρωμά του το σκόρδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2-3 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε και τις πιπεριές και σοτάρετε ανακατεύοντας για 5-7 λ επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πιπεριές.
Προσθέτετε το κουρκούμη, τη ρίγανη, τη δάφνη, το κόκκινο κρασί, το πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Μόλις πάρουν βράση μεταφέρετε το μείγμα τηγανιού με τα λαχανικά σε γάστρα, προσθέτετε και το κοτόπουλο, ανακατεύετε ελαφρώς, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σας για 50-60 λ. [*]
Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω τις ελιές, ανακατεύετε ελαφρώς να ενσωματωθούν και το γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με ζυμαρικό επιλογής σας, ρύζι πιλάφι ή με μια ωραία κρεμώδη πολέντα ή πουρέ. 

[*] Αν έχετε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή κατσαρόλα με καπάκι που να μπαίνουν στο φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε το φαγητό σας στη γάστρα. Απλά μεταφέρετε το σοταρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι ή τη κατσαρόλα, σκεπάζετε με το καπάκι τους και το βάζετε το φούρνο.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης συνταγής βήμα βήμα

sintayes.gr