Υλικά:
– 50 γραμμ. μαργαρίνη
– 120 ml γάλα
– 2 κ.σούπας ηλιέλαιο + 1 λίτρο για το τηγάνι
– 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γραμμ. ζάχαρη
– 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
– μισό κουταλάκι αλάτι
– Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
-Σε χαμηλή φωτιά βάλε μια κατσαρόλα και το βούτυρο να λιώσει.
-Ρίξε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε.
-Μόλις ενοποιηθούν βγάλε τα από τη φωτιά και άσε τα στην άκρη.
-Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά με ένα πιρούνι.
-Κάνε στο κέντρο μια λακούβα και ρίξε το μίγμα με το γάλα.
-Ανακάτεψε με το πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη κολλώδης.
-Με τα χέρια σου ελαφρώς αλευρωμένα, κόψε τη ζύμη σε μπάλες και πλάσε τες σε στρογγυλά κομμάτια. Πίεσε με το χέρι σου για να σχηματιστεί η τρύπα στη μέση.
-Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι. Μόλις κάψει ρίξε μέσα λίγα-λίγα τα ντόνατς.
-Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, γύρισέ τα από την άλλη (περίπου 3-5 λεπτά κάθε πλευρά).
-Βάλε τα ντόνατς να στραγγίσουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
-Σε ένα μπολ βάλε μπόλικη ζάχαρη (και κανέλα αν θες) και βούτα μέσα κάθε ντόνατ και από τις δύο πλευρές να κολλήσει αρκετή ζάχαρη στο καθένα.
-Σέρβιρε.
Πηγή: tlife.gr