Υπέροχα σπιτικά donuts

Υλικά:

– 50 γραμμ. μαργαρίνη
– 120 ml γάλα
– 2 κ.σούπας ηλιέλαιο + 1 λίτρο για το τηγάνι
– 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γραμμ. ζάχαρη
– 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
– μισό κουταλάκι αλάτι
– Ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

-Σε χαμηλή φωτιά βάλε μια κατσαρόλα και το βούτυρο να λιώσει.

-Ρίξε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε.

-Μόλις ενοποιηθούν βγάλε τα από τη φωτιά και άσε τα στην άκρη.

-Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά με ένα πιρούνι.

-Κάνε στο κέντρο μια λακούβα και ρίξε το μίγμα με το γάλα.

-Ανακάτεψε με το πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη κολλώδης.

-Με τα χέρια σου ελαφρώς αλευρωμένα, κόψε τη ζύμη σε μπάλες και πλάσε τες σε στρογγυλά κομμάτια. Πίεσε με το χέρι σου για να σχηματιστεί η τρύπα στη μέση.

-Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι. Μόλις κάψει ρίξε μέσα λίγα-λίγα τα ντόνατς.

-Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, γύρισέ τα από την άλλη (περίπου 3-5 λεπτά κάθε πλευρά).

-Βάλε τα ντόνατς να στραγγίσουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

-Σε ένα μπολ βάλε μπόλικη ζάχαρη (και κανέλα αν θες) και βούτα μέσα κάθε ντόνατ και από τις δύο πλευρές να κολλήσει αρκετή ζάχαρη στο καθένα.

-Σέρβιρε.

 

Πηγή: tlife.gr

Κύλιση στην κορυφή