Ρολάκια κανέλας σε 45 λεπτά!

Φτιάξτε μοναδικά ρολάκια κανέλας σε 45 λεπτά με τα χεράκια σας και κεράστε τους αγαπημένους σας !

Ιδανικά για το Κυριακάτικο πρωινό !

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:

2 και ¾ του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
1 πακέτο (1 πακέτο = 2 και ¼ κουταλάκια του γλυκού) ‏στιγμιαία μαγιά
½ φλ. ‏νερό
¼ φλ. ‏γάλα
2 κ.σ. της σούπας ‏ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο ‏αυγό

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

¼ φλ. (1/2 ραβδί) ‏ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ‏κανέλα
¼ φλ. ‏καστανή ζάχαρη

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

1 φλ. ‏ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κ.σ. ‏γάλα ή καφέ

Εκτέλεση

Ξεκινάτε με τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι ,τη μαγιά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνετε το νερό, το γάλα, και το βούτυρο μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο (περίπου 30-45 δευτερόλεπτα).

Ανακατέψτε το μείγμα του βουτύρου στο μίγμα αλευριού. Προσθέστε το αυγό και ζυμώνετε με το χέρι ή με μίξερ για 3-4 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να μην είναι πλέον κολλώδης. Τοποθετήστε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απενεργοποίηση μετά από 10 λεπτά ή πριν να τοποθετείσετε τα ρολάκια στον φούρνο.

Συνεχίζετε με την γέμιση:

Αφού η ζύμη έχει αναπαυθεί για 5 λεπτά, την ανοίγετε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.

Απλώστε στην επιφάνεια το μαλακωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μαζί την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίστε όλη τη ζύμη.

Τυλίξτε το ζυμάρι σφιχτά και κόψτε το σε 9 (μεγάλα) ίσα κομμάτια. Τοποθετήστε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τετράγωνο ταψί 23 εκ. ή κόψτε σε 12 κομμάτια και απλώστε σε ταψί 23×30 και καλύψτε ελαφρά με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη.

Απενεργοποιείστε τον φούρνο και τοποθετείστε εκεί τα ρολάκια κανέλας για να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη μεμβράνη ή το αλουμινόχατο και ανάψτε τον φούρνο στους 375 F.

Ψήστε τα ρολά κανέλας για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και γαρνίρετε τα με το γλάσσο.

Για να φτιάξετε το γλάσο : Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας γάλα μαζί μέχρι να γίνει το γλάσσο λείο και χωρίς σβώλους. Περιχύνετε πάνω από τα ζεστά ρολάκια και ώστε να καραμελώσουν.

Κύλιση στην κορυφή