Διαλέγετε σφιχτές φράουλες. Τις πλένετε, και τις καθαρίζετε από τα φυλλαράκια τους. Αλείφετε με τη μαργαρίνη τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24-26 εκατοστά. Τοποθετείτε τις φράουλες και τις πασπαλίζετε με την μισή ζάχαρη.
Συστατικά
- 650 γρ. φράουλες
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 80 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε πούδρα
- 4 αβγά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουταλιές ανάλατα χονδροαλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Διαλέγετε σφιχτές φράουλες. Τις πλένετε, και τις καθαρίζετε από τα φυλλαράκια τους.
Αλείφετε με τη μαργαρίνη τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24-26 εκατοστά.
Τοποθετείτε τις φράουλες και τις πασπαλίζετε με την μισή ζάχαρη.
Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά.
Διαλύετε στο μεταξύ το κορν φλάουρ στο γάλα.
Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, την πούδρα φιστικιών και τα χοντροαλεσμένα φιστίκια.
Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε έναν πηχτό χυλό.
Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις φράουλες και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν βυθίσετε τη λάμα ενός μαχαιριού, να βγει στεγνή.
Μπορείτε να το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο, μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή φρεσκοχτυπημένη σαντιγί.