• Home
  • »
  • Συνταγές
  • »
  • Τα πιο εύκολα σοκολατένια τρουφάκια με τέσσερα υλικά

Τα πιο εύκολα σοκολατένια τρουφάκια με τέσσερα υλικά

Με μόνο τέσσερα υλικά! Δεν έχετε δοκιμάσει πιο λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα! Και το καλύτερο;…
Φτιάχνονται πανεύκολα σε λίγα λεπτά!!!

Υλικά για 20-25 τρουφάκια

500γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

200ml κρέμα γάλακτος (17% λιπαρά)

3 κ.σ. λικέρ

Κακάο και καρυδόψιχα για την επικάλυψη

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα μεγάλο σκεύος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα και περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα.

Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε το μίγμα καλά ώσπου να λιώσει καλά η κουβερτούρα μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού περάσουν οι 2 ώρες, βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές στα χέρια μας και με τις παλάμες μας σχηματίζουμε τα τρουφάκια.

Βιαστείτε όσο ακόμα η ganache σας παραμένει κρύα και μπορεί να πλαστεί! Κυλάμε τα τρουφάκια σε κακάο ή καρυδόψιχα, τα τοποθετούμε σε μια πιατελίτσα και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Είναι υπέροχα με τέλεια υφή και γεύση και διατηρούνται αρκετές μέρες!

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού
cookwithme.gr

Κύλιση στην κορυφή