Καθώς συνεχίζουμε την αναζήτηση των ωραιότερων συνταγών, εντοπίσαμε μια πραγματικά λαχταριστή.
Στο λογαριασμό Live Kitchen Chanell εντοπίσαμε μια… πειραγμένη συνταγή για Ramadan pita από τα βάθη της Ανατολής με μια παραλλαγή με προσθήκη φέτας, την οποία δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε. Ισως το πιο αφράτο τυρόψωμο που θα μπορούσατε να απολαύσετε. Φτιάξτε το και συνοδεύστε με ένα πιάτο υπέροχες φακές με τη μαροκινή συνταγή που είδαμε πρόσφατα για ένα έθνικ γεύμα. Και μια… πικάντικη λεμονάδα με τζίντζερ. Είναι όνειρο.
Υλικά συνταγής για αφράτο τυρόψωμο
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι
200 γρ γάλα
400 γρ νερό
100 γρ ηλιέλαιο
16 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1,5 κτσ αλάτι
Για την γέμιση
300-400 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα
1 αυγό
50 γρ γιαούρτι
150 γρ αγελαδινό βούτυρο
Σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής για αφράτο τυρόψωμο
Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι μας και σε μια γουβίτσα που φτιάχνουμε στην κορυφή βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος για να ξεκουραστεί για μια ώρα.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε 2 ίσια κομμάτια. Βάζουμε μέσα τη μισή ποσότητα φέτας και το ξανακλείνουμε ουσιαστικά (δείτε καλύτερα τη διαδικασία για να καταλάβετε στο βίντεο).
Ξεκινάμε να ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη σε ένα ταψί, με προσοχή, να έχει ένα πάχος και να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Αφήνουμε το τυρόψωμό μας για 20 λεπτά στο ταψί να φουσκώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο.
Αφού περάσει το 20λεπτα αρχίζουμε να δίνουμε στο τυρόψωμό μας σχήμα, με τα δάχτυλά μας, τα οποία βουτάμε συνεχώς στο μείγμα με το γιαούρτι, το αυγό και το βούτυρο. Για να καταλάβετε πώς ακριβώς πρέπει να δώσετε σχήμα στο τυρόψωμό μας δείτε το παρακάτω βίντεο όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδικασία.
Μόλις τελειώσουμε τη διαμόρφωση του τυρόψωμού μας το αλείφουμε με το μείγμα που έχει περισσέψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Πηγή: iefimerida.gr