Οι σουπιές με το σπανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αγαπάμε όλοι. Μαγειρεμένο όμως έτσι όπως σας το δίνω, πιστέψτε με ότι θα ξετρελαθείτε
της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μαγείρεμα: 1:15′ Εύκολη Μερίδες: 4
Υλικά
2 φλ. φακές
800 γραμ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. σπανάκι (μικρόφυλλο)
400 γραμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. σταφίδες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις σουπιές με σπανάκι και φακές, βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.
argiro.gr