ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ!
Facebook Twitter Linkedin Google + Pinterest
0
Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι
[Ελεάννα Βλάχου]
Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου
Influence: 52359
Ημερομηνία: 23/10/2016
Νόστιμα μπισκότα, με το υπέροχο άρωμα που χαρίζει ο ταιριαστός συνδυασμός σοκολάτας – πορτοκαλιού. Μπορείτε να αφαιρέσετε τους ξηρούς καρπούς αν επιθυμείτε…
Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο (να είναι μαλακό)
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια κομματάκια λευκής σοκολάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μαζί μέχρι να γίνουν ελαφρύ μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη ζύμη (είναι μία κουταλιά της σούπας το κάθε μπισκότο) σε ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στο φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
flowmagazine.gr