Θρακιώτικα σουτζουκάκια ψητά

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

  • 1 Κιλό κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο & αρνίσιο
  • 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί γλυκό
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιά της σούπας κύμινο σκόνη
  • 1 αυγό (το κρόκο)
  • 3-4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανελλα & σουμάκ ( μπαχαρικό αραβικής προέλευσης)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • αλάτι & φρεσκοκομμένο πιπέρι (όσο θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ραντίζουμε τη φρυγανιά με το κρασί την βάζουμε μέσα στο κιμά. 

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε το κιμά (όσο περισσότερο αναμιγνύουμε τόσο πιο αφράτος θα γίνει). 

Αφήνουμε το κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα. πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτω σε μέτρια θερμοκρασία απ όλες τις πλευρές για 1 ώρα τουλάχιστον.

Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και σε ηλεκτρική ψησταριά σε περίπου ίδιο χρόνο. 

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μπουκοβο κρεμμύδι & ντομάτα.

Καλή όρεξη!!

Προετοιμασία 40 λεπτά

Μαγείρεμα  45-50 λεπτά

 

 

 

  1. everythingcook
Κύλιση στην κορυφή