Μάλλον συμβαίνει παντού! Η επόμενη μέρα της Μεγάλης Γιορτής, και στην περίπτωση μας του Πάσχα, είναι η χαρά της νοικοκυράς, που αναλαμβάνει σε καθημερινή βάση την προετοιμασία του φαγητού για τη διατροφή της οικογένειας.
Οι τεράστιες ποσότητες των φαγητών που ψήσαμε τη μέρα του Πάσχα, ως λαός της υπερβολής παρά την κρίση, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια … για νέα μαγειρέματα. Όσοι κι αν ήταν οι συγγενείς, οι γνωστοί και οι φίλοι μας που πέρασαν από το Πασχαλινό μας τραπέζι, πάλι θα έχουμε περισσεύματα. Και το σωστό είναι να τα καταναλώσουμε. Οι λόγοι πολλοί, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι δεν μπορούμε να γεμίζουμε τους κάδους απορριμμάτων φαγητά όταν άλλοι δεν έχουν να φάνε.
Επιπλέον το γεγονός ότι πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας φαγητά και γλυκά αφού χρημσιμοποιήσαμε τα καλύτερης ποιότητας υλικά και όλη μας … την τέχνη για να τα δημιουργήσουμε. Άλλωστε υπάρχουν φορές που … το ξαναζεσταμένο φαγητό είναι ωραίο γιατί είναι γευστικό όπως στο αρχικό του μαγείρεμα και μας θυμίζει και πόσο ωραία περάσαμε. Και τέλος γιατί αυτό θα είναι μια μικρή ανάπαυλα για τις νοικοκυρές που κουράστηκαν πολύ αυτές τις μέρες.
Τα πασχαλινά κουλουράκια, τα τσουρέκια και τα καλιτσούνια αποτελούν πρώτης τάξης πρωινό ή απογευματινό ενώ τα υπόλοιπα των κρεατικών με φρέσκιες σαλάτες αλλά και χόρτα εποχής αποτελούν εξαιρετικό γεύμα.