Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα-κρέμα

Εξαιρετικό και πάρα μα πάρα πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου για κάθε περίσταση! 

Για το γλυκό ψυγείου θα χρειαστείτε

  • 150 γρ. ‏κουβερτούρα 54% κακάο
  • 1 συσκευασία (400 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ‏υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη σοκολατένια βάση

Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.

Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.

Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 

 

 

  • argiro
Κύλιση στην κορυφή