Μαρινάρετε τα βατόμουρα με το λεμόνι, το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τοποθετείτε από 2 φέτες χαλούμι σε 4 πιάτα.
Συστατικά
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 50 γρ. ρόκες χοντροκομμένες
- 5 φύλλα (τρυφερά) παντζαριών
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
- 1 καρδιά σαλάτας χοντροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 8 φέτες προσούτο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε 8 φέτες
- χονδροτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το μαρινάρισμα
- 50 γρ. καβουρντισμένα κουκουνάρια
Εκτέλεση
Μαρινάρετε τα βατόμουρα με το λεμόνι, το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Τοποθετείτε από 2 φέτες χαλούμι σε 4 πιάτα.
Ανακατεύετε τα σαλατικά, το βασιλικό και τον δυόσμο με τα βατόμουρα και τα μοιράζετε στα 4 πιάτα.
Διπλώνετε από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιάτο.
Ρίχνετε μια κουταλιά ξίδι βαλσάμικο σε κάθε σαλάτα και σερβίρετε.
Γαρνίρετε με καβουρντισμένα κουκουνάρια.