Σαλάτα με βατόμουρα και χαλούμι

Μαρινάρετε τα βατόμουρα με το λεμόνι, το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τοποθετείτε από 2 φέτες χαλούμι σε 4 πιάτα.

Συστατικά 

  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 50 γρ. ρόκες χοντροκομμένες
  • 5 φύλλα (τρυφερά) παντζαριών
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 1 καρδιά σαλάτας χοντροκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 8 φέτες προσούτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε 8 φέτες
  • χονδροτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το μαρινάρισμα
  • 50 γρ. καβουρντισμένα κουκουνάρια

Εκτέλεση

Μαρινάρετε τα βατόμουρα με το λεμόνι, το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τοποθετείτε από 2 φέτες χαλούμι σε 4 πιάτα.

Ανακατεύετε τα σαλατικά, το βασιλικό και τον δυόσμο με τα βατόμουρα και τα μοιράζετε στα 4 πιάτα.

Διπλώνετε από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιάτο.

Ρίχνετε μια κουταλιά ξίδι βαλσάμικο σε κάθε σαλάτα και σερβίρετε.

Γαρνίρετε με καβουρντισμένα κουκουνάρια.

Κύλιση στην κορυφή