• Home
  • »
  • Συνταγές
  • »
  • Ψητά φιλετάκια χοιρινού με πάπρικα και μέλι

Ψητά φιλετάκια χοιρινού με πάπρικα και μέλι

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το χοιρινό και τα υπόλοιπα υλικά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη πάπρικα και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε φιλετάκια (ψαρονέφρι)
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το χοιρινό και τα υπόλοιπα υλικά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη πάπρικα και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Ακουμπάμε το κρέας στη ζεσταμένη και λαδωμένη σχάρα ή στο γκριλ ψησίματος ή στα κάρβουνα.

Τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πλούσια ανάμεικτη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά όπως μπρόκολο, αντίδια και πατάτες.

Κύλιση στην κορυφή