Muffins με δύο σοκολάτες και καρύδια

Αφράτα και λαχταριστά κεκάκια με δύο είδη κουβερτούρας. Θα γίνουν τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Μερίδες:για 12 muffins Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:55′

Υλικά
300 γρ. φαρίνα
1 καψουλάκι βανιλίνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
3 αβγά μεσαίου μεγέθους
50γρ. ζάχαρη άχνη
340ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
170ml γάλα φρέσκο
50ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
200γρ. κουβερτούρα
100γρ. κουβερτούρα σοκολάτα λευκή
50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τις κουβερτούρες και τις βάζετε σε δύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με τη λευκή σοκολάτα προσθέτετε 20ml από την κρέμα γάλακτος.

Λιώνετε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα διαδοχικά σε μπεν μαρί (στερεώνετε επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνετε κατά μέρος.

Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μείγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 50ml ελαιόλαδο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε τη φαρίνα, τη βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ενσωματώνετε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Μοιράζετε το μείγμα που ετοιμάσατε ισόποσα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώνετε καλά τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για muffins (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε αλουμινένιες μιας χρήσης).

Με ένα κουτάλι βάζετε σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότητες από κάθε σοκολατένιο μείγμα, ξεκινώντας με το μαύρο και μετά το λευκό, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε δύο διαφορετικές στρώσεις. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Κύλιση στην κορυφή