• Home
  • »
  • Συνταγές
  • »
  • Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο

Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Για τον κιμά: Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για 10 λεπτά και το στύβετε καλά.

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το στυμμένο ψωμί και ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.

Για τις πατάτες: Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις ψήνετε για 20 λεπτά. 

Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνετε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180°C.
olivemagazine.gr

Κύλιση στην κορυφή