Καρμπονάρα

Υλικό:

– 1 πακέτο σπαγγέτι
– 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 3 αυγά
– 140 ml κρέμα γάλακτος
– Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση: 

-Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

-Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον.

-Ρίξε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό.

-Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.

-Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.

-Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά.

-Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

 

Πηγή: tlife

Κύλιση στην κορυφή