Η πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά …
“Τσικουδιά … Το Νέκταρ της Κρητικής Γής”
Αιθ. Μ. Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω)
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30
Ημερίδα με θέμα τη Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail …
“Τσικουδιά … Το Νέκταρ της Κρητικής Γής”
Παραγωγή: Από τα σταφύλια μέχρι την απόσταξη και τα ηδύποτα.
Γαστρονομία:
Η τσικουδιά …
– Με συνοδευτικά πιάτα από την Κρήτη και την Ελλάδα.
– Ως υλικό παρασκευής φαγητών και γλυκών.
Cocktail: Προτάσεις για συνταγές και διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος.
Ομιλητές:
Ψαράκης Μηνάς Σύμβουλος Οίνου
Νικηφόρος Γιώργος ByRaki flavor
Χρονάκης Γιώργος Chef
Δαμιανάκης Γιώργος Executive Chef
Χατζηδάκης Μανος B Pastry Chef
Διαλυνάς Μανος Bartender
Με την υποστήριξη:
Δήμος Ηρακλείου – Municipality of Heraklion
Είσοδος Ελεύθερη
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολουθησης.
Στηρίζουμε το εθελοντικό Σωματείο ATAXTOI
Στόχος της Ημερίδας για την Τσικουδιά Κρήτης και των ηδύποτων είναι:
– Η καλύτερη γνώση του Κρητικού Αποστάγματος.
– Η εκμετάλλευση της στην μαγειρική, την ζαχαροπλαστική καθώς και στα Cocktail.
– Να αναδείξουμε διαφορετικούς τρόπους κατανάλωσης της Τσικουδιάς και των ηδύποτων κατ επέκταση στους χώρους εστίασης.