1. Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
Συστατικά
- 1000 ml κόκκινο κρασί
- 150 γρ. μέλι
- 50 γρ. κονιάκ
- 1/2 κουτ. Γλυκού γλυκάνισο
- 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 4 σπόροι κάρδαμου
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ
- 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
3. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Την κρατάμε για κανένα τεταρτάκι, ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
5. Το ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
6. Το σερβίρουμε σε κούπες με φέτες πορτοκάλι.