Cookies βρώμης με σταφίδες και καρύδια

Υλικά

2 αβγά
1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη Fytro
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1½ φλιτζάνι Νιφάδες Βρώμης Fytro
1 φλιτζάνι Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
¾ φλιτζανιού καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με την Καστανή Ζάχαρη Fytro. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τις Νιφάδες Βρώμης Fytro. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μίγμα. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τις σταφίδες και τα καρύδια.

Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος, γιατί αλλιώς θα διαλυθούν. Τα διατηρείτε σε πλαστικά δοχεία.

olivemagazine.gr

Κύλιση στην κορυφή