Ζεστή πατατοσαλάτα με καλαμάρι

Μια σωστά φτιαγμένη πατατοσαλάτα μπορεί να γίνει άνετα και ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα.

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:55′

Υλικά
1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες καλά, με τη φλούδα τους
1 κονσέρβα καλαμάρι
100ml ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας κάππαρη, πλυμένη, στραγγισμένη
1 μέτριο αβοκάντο, χωρίς φλούδα και πυρήνα, σε κυβάκια
1 καρότο, χοντροτριμμένο
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ. Τις κόβετε στη μέση.

Σουρώνετε τα καλαμάρια, αφαιρείτε το εσωτερικό τους κόκαλο και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όλο το κρεμμύδι για 1 λεπτό και το ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

olivemagazine.gr

Κύλιση στην κορυφή