Συστατικά
250 γρ. τορτελίνια, με 4 τυριά
1 κρεμμύδι
400 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
30 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. γάλα
1 κύβο κότας
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. βασιλικό
200 γρ. mix τυριών, light
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
– Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
– Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
– Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
– Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια και τα λαχανικά.
– Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του. Αν είναι μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε με τα χέρια μας αλλιώς, αν έχουμε σπανάκι baby, το προσθέτουμε όπως είναι.
– Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
– Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
– Βάζουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
– Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
– Μόλις πάρει το γάλα μία βράση προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
– Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
– Στη συνέχεια βάζουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
– Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ 20×30 και πασπαλίζουμε με το mix τυριών.
– Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
– Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και βασιλικού, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Πηγή: Akis Petretzikis