Εύκολη συνταγή για σπιτικά κρακεράκια!

Σπιτικά κρακεράκια

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
3κ.γ μπέικιν πάουντερ
1κ.σ ζάχαρη
1/2κ.γ αλάτι
6κ.σ βούτυρο
2κ.σ ελαιόλαδο
2/3 κούπας κρύο νερό

Για το λάδωμα:

2κ.σ βούτυρο
1/2κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτεψε τα με τα χέρια καλά ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού-όπως συνηθίζω να λέω. Να είναι ουσιαστικά ένα μπολ από ένα τέλεια αρωματισμένο αλεύρι. Το θεωρώ πολύ βασικό βήμα να ανακατευτούν πρώτα όλα τα στερεά υλικά.

Πρόσθεσε σιγά σιγά το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το νερό. Στόχος σου όσο ανακατεύεις είναι μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Οπότε μην βιαστείς πάρε τον χρόνο σου και πλάσε την ζύμη. Όταν είναι έτοιμη, άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Σε αυτό το σημείο μπορείς να κόψεις τα κρακεράκια σου σε ό,τι σχήμα θέλεις και όσο μεγάλα τα θέλεις. Τρύπα τα κράκερς σου με ένα πιρούνι και ψήσε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και ρίξε και το αλάτι και ανακάτεψε. Πρόσεχε να λιώσεις το βούτυρο και όχι να το κάψεις. Μόλις βγουν τα κρακεράκια από το φούρνο άλειψε τα με το βούτυρο και άστα να κρυώσουν. Σπιτικά αλμυρά κρακεράκια έτοιμα να τα απολαύσεις, τόσο απλά και εύκολα!

Bonus Tips:

Αν θέλεις να τα κάνεις ακόμα πιο υγιεινά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι ολικής. Επίσης για να τα απολαμβάνεις και κατά τη διάρκεια της νηστείας μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με μαργαρίνη. Τέλος, όσο πιο λεπτή η ζύμη σου τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστούν στο ψήσιμο και τόσο πιο τραγανά θα γίνουν! 

ediva.gr

Κύλιση στην κορυφή