Υλικά:
– 4 φλιτζάνια αλεύρι
– ½ φλιτζάνι νερό
– ½ φλιτζάνι γάλα
– ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
– 2 κ.γλ. αλάτι
– 1 πακέτο στιγμιαία μαγιά
– 3 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
– 1 ¼ φλιτζάνια αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε φέτες
– 1 αυγό χτυπημένο
– 2 ράβδους κουβερτούρα
Εκτέλεση:
– Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το βούτυρο.
– Όταν η ζύμη αρχίσει να γίνεται ενιαία, την πλάθουμε με τα χέρια, δημιουργώντας μια μπάλα.
– Την καλύπτουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Κόβουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
– Το καλύπτουμε μ’ ένα ακόμα κομμάτι λαδόκολλας και το περνάμε με τον πλάστη.
– Βάζουμε και το βούτυρο στο ψυγείο.
– Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο και προσθέτουμε στην κορυφή το κομμάτι βουτύρου.
– Διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε το βούτυρο και περνάμε ξανά με τον πλάστη.
– Μεταφέρουμε τη ζύμη σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Βγάζουμε τη ζύμη, την διπλώνουμε τη μέση και την περνάμε με τον πλάστη. Κάνουμε ξανά τη διαδικασία για δύο ακόμα φορές, ενώ στο ενδιάμεσο βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
– Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτι, ενώ σε καθένα απ’ αυτά προσθέτουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας.
– Τυλίγουμε τα κρουασάν και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
– Περνάμε τα κρουασάν με το αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Πηγή: ipop