• Home
  • »
  • Συνταγές
  • »
  • Χριστούγεννα ανα την Ελλάδα – Ήπειρος και μπατσάρα

Χριστούγεννα ανα την Ελλάδα – Ήπειρος και μπατσάρα

Υλικά:

– 1 1/2 κιλό διάφορα χόρτα (σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, τσουκνίδες)
– 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια με τις φλούδες τους
– Λίγα φρέσκα σκόρδα με τις φλούδες τους
– 1 πράσο
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– Λίγο άνηθο και δυόσμο
– 1 κούπα καλαμποκάλευρο
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– Αλάτι/πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμεε τα χόρτα.
Τοποθετούμε τα σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε το λάδι, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε , ώστε να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη μάζα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε με καλαμποκάλευρο.
Προσθέτουμε το μείγμα από τα χόρτα και τα καλύπτουμε τα με μπόλικο καλαμποκίσιο αλεύρι.
Βρέχουμε την πίτα με λίγο ζεστό νερό για να μαλακώσει το αλεύρι και ψήνουμε σε μέτριο φωτιά για περίπου μία ώρα.
Όταν κοκκινίσει το αλεύρι, η μπατσάρα μας είναι ψημένη.

Κύλιση στην κορυφή