Υλικά
Για το κοτόπουλο:
– 1 κοτόπουλο μεγάλο (2 κιλά)
– ½ κιλό μοσχάρι ελιά μαζί με το κόκαλο
– ½ κιλό χοιρινό μπούτι μαζί με το κόκαλο
– 5 πράσα
– 1 ματσάκι σέλινο
– 1 ματσάκι άνηθο
– Βούτυρο γάλακτος
– 1 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
Για τη σάλτσα:
– 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
– 2 αυγά
– Χυμό από 3 λεμόνια
-1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος
– Κορν φλάουρ
– Λίγο σαφράν
– Αλάτι/πιπέρι
– Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό, χυμό λεμονιού και λίγο κόλιανδρο να φύγει η έντονη οσμή.
Πλένουμε το χοιρινό και το μοσχάρι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμς το χοιρινό, το μοσχάρι, το πράσο, το σέλινο και τον άνηθο.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με όσα έχετε ψιλοκόψει (κρέας και μυρωδικά).
Το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω και το τοποθετούμε στο κέντρο μιας γάστρας ή άλλου σκεύους με καπάκι.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης που θα περισσέψουν, γύρω από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κρασί, το βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού.
Κλείνουμε το σκεύος, σφραγίζουμε το καπάκι με λίγο ζυμάρι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της μισούρας.
Βράζουμε το ζωμό με το ελαιόλαδο και λίγο σαφράν για άρωμα.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό και ανακατεύουμε.
Τ’ αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αν χρειαστεί τη δένουμε με κορνφλάουρ.
Σερβίρουμε σε μερίδες, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τη γέμιση.