Για τη βάση
1. Χτυπάμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη στο τηγάνι.
Συστατικά
- 250 γρ μπισκότα ολικής άλεσης (Για τη βάση )
- γρ μέλι
- 50 γρ κονιάκ
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (Για τη βάση )
- 250 ml γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά (Για τη γέμιση )
- 500 γρ σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (Για τη γέμιση )
- 120 γρ βούτυρο λιωμένο (Για τη γέμιση )
- 50 γρ τζίντζερ φρέσκο, χωρίς φλούδι τριμμένο (Για τη γέμιση )
- 1 ανανά φρέσκο (Για τον ανανά )
- 50 γρ καστανή ζάχαρη (Για τον ανανά )
- 100 γρ βούτυρο (Για τη βάση )
- 100 γρ νερό (Για τον ανανά )
- 1000 ml κρασί κόκκινο
- 2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 πρέζα πιπέρι
- 4 σπόροι κάρδαμου
- 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 5 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
- 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 28 εκ με αποσπώμενη βάση.
3. Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Σηκώνουμε λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας
4. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα με το τζίντζερ σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το σουρώνουμε.
2. Βάζουμε ξανά το γάλα στη φωτιά και το φτάνουμε σχεδόν σε θερμοκρασία βρασμού. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά.
3. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ’ αρχήν το γάλα πρέπει να είναι καυτό. Επιπλέον, το γάλα το προσθέτουμε στη σοκολάτα (που την έχουμε σε ένα μπολ) σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα πριν βάλουμε την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται η κρέμα καλύτερη και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο το οποίο θα πρέπει να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει ομοιόμορφη.
5. Αφού ετοιμάσουμε τη γκανάζ, την αδειάζουμε πάνω στη βάση της τάρτας. Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο.
Για τον ανανά
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τον ανανά σε λεπτές φέτες πάχους 1-2 εκ
2. Βάζουμε τις φέτες σε ένα καυτό τηγάνι με την καστανή ζάχαρη. Τις αφήνουμε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
3. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τέλος τοποθετούμε τις φέτες του ανανά πάνω στην τάρτα και τη σερβίρουμε.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 1 ώρα