• Home
  • »
  • Ευ Ζην
  • »
  • Παιδικό παστίτσιο με σπιτικό κοτοκιμά και αντί για μπεσαμέλ…

Παιδικό παστίτσιο με σπιτικό κοτοκιμά και αντί για μπεσαμέλ…

Το παστίτσιο, αγαπημένο φαγητό όλων και ειδικά των παιδιών, το φτιάχνουμε συνήθως με μοσχαρίσιο κιμά, χοντρό μακαρόνι και μπεσαμέλ. Όμως άμα έχεις ένα παιδί «δύσκολο» με το φαγητό και τις γεύσεις, που σου λέει «Θέλω κιμά!» ενώ στη κατάψυξη έχεις όλο κι όλο δύο στήθη από κοτόπουλο, κάνεις μια παραλλαγή και μάλιστα τόσο ελαφριά και νόστιμη, που δεν μένει ούτε το πυρέξ!

Κοίτα τώρα να δεις πώς φτιάχνεις παιδικό παστίτσιο με σπιτικό κοτοκιμά και τί βάζεις αντί για μπεσαμέλ!

Τί υλικά χρειάζεσαι για 4 άτομα (ή για 2 που τρώνε για 4).

  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  • Μισό πακέτο ζυμαρικά-μικρά κοχυλάκια ή κοφτό μακαρονάκι
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • 2 καρότα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • Μισό κουτί χυμό ντομάτας Pummaro
  • Λίγο πιπέρι, λίγη κανέλα, αλάτι, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, 1 γαρύφαλλο, λίγος βασιλικός.
  • Λίγο λάδι.

Τί υλικά χρειάζεσαι για τη σάλτσα φέτας (αντί για μπεσαμέλ)

  • 1 τάπερ τυρί φέτα 500 γρ.
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • λίγο πιπέρι

Πώς το κάνεις

-Βάζεις τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπλέντερ, τα αλέθεις στη δυνατή σκάλα και αφήνεις τον κιμά, στην άκρη.

-Τρίβεις τη ντομάτα και τα καρότα.

-Βάζεις λίγο λάδι να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις κάψει ρίχνεις τον κιμά, το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε κύβους, τα τριμμένα καρότα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη, βασιλικός και το γαρύφαλλο. Χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις.

-Αφού ροδίσει ο κιμάς, ρίχνεις τη τριμμένη ντομάτα και το Pummaro και ένα ποτήρι νερό.

-Κατεβάζεις ακόμα μια σκάλα τη φωτιά και το αφήνεις να σιγοβράσει.

-Στο μεταξύ βράζεις και σουρώνεις τα ζυμαρικά.

-Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, λαδώνεις ένα πυρέξ, ρίχνεις τα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.

Κατόπιν, φτιάχνεις τη σάλτσα φέτας, ως εξής:

Σάλτσα φέτας

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνεις τη φέτα σε κομμάτια , 2 κουτ. σούπας γάλα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύεις σιγά, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις δεις ότι λιώνουν, ρίχνεις άλλη μία κουτ. σούπας γάλα και 1 κουτ. σούπας αλεύρι, λίγο πιπέρι και ανακατεύεις ώσπου να γίνει κρέμα.

Περιχύνεις τη σάλτσα φέτας πάνω από τα ζυμαρικά με τον κιμά και την απλώνεις με μια κουτάλα να πάει παντού.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Είναι ένα εντελώς αλλιώτικο παστίτσιο, πανεύκολο, πεντανόστιμο και για όσους έχετε πρόβλημα με το στομάχι ή δεν σας αρέσουν τα βαριά φαγητά, τρομερά ελαφρύ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tip 1: Αν το θες ακόμα πιο ελαφρύ, μπορείς να αφαιρέσεις το κρεμμύδι και να μην τσιγαρίσεις τα υλικά.

Κύλιση στην κορυφή