Ψητοί λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα

Λαχταριστές ψητές μπουκίτσες ζύμης με επικάλυψη ζάχαρης και κανέλας και άρωμα βουτύρου

Συστατικά

3/4 φλ. ζάχαρη
1 κ. σούπας κανέλας
1 kg έτοιμη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. baking soda
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα και άφησέ τα στην άκρη.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόψε τη ζύμη πίτσας σε τέσσερα ίσα μέρη και φτιάξε μία μακριά λωρίδα με το καθένα.
Κόψε κάθε λωρίδα σε κομμάτια περίπου 2,5 cm το καθένα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζέστανε έξι φλιτζάνια νερό και την baking soda και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε μέσα σε δόσεις τα κομμάτια ζύμης.
Άφησε κάθε παρτίδα να μείνει στο νερό για περίπου μισό λεπτό και σούρωσέ τα καλά.
Βάλε τα κομμάτια ζύμης στα ταψιά, σε απόσταση μεταξύ τους και άλειψέ τα με το χτυπημένο αυγό.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Μόλις ψηθούν, σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους λουκουμάδες με το βούτυρο και το μείγμα ζάχαρης-κανέλας, μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

tlife.gr

Κύλιση στην κορυφή