Αυτό το ζυμάρι είναι τραγανό και αφράτο! Και η γέμιση λατρεμένη από μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
– 600 γρ αλέυρι ΓΟX
– 500 ml χλιαρό νερό
– 100 γρ βούτυρο λιωμένο
– 1 κ.γ αλάτι
– 1 αυγό
– Λίγο σουσάμι άσπρο
Γέμιση
– 300 γρ παριζάκι
– 200 γρ γραβιέρα Κρήτης
– Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αναδεύουμε για 8 λεπτά.
– Κόβουμε το παριζάκι σε στικάκια και τρίβουμε τη γραβιέρα.
– Ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι ζυμάρι με τον πλάστη και γεμίζουμε.
– Το κλείνουμε και πατάμε με πιρούνι τις άκρες.
– Περνάμε με αυγό για να γυαλίσει και βάζουμε σουσάμι.
– Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.
Πηγή: evaintasteland