Ένας κορυφαίος σεφ αποκάλυψε ένα απλό μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα. Ίσως πρόκειται για ένα σχετικά εύκολο πιάτο, αλλά αρκετοί μάλλον δε το μαγειρεύουμε σωστά. Ο Scott Conant, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Fusco στη Νέα Υόρκη – έχει χαρακτηριστεί «ο μαέστρος των ζυμαρικών»- μοιράστηκε το μυστικό του για νόστιμη μακαρονάδα.
Όπως αποκαλύπτει, το μυστικό είναι να προσθέσουμε λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια, στη κατσαρόλα με τη σάλτσα για να απογειωθεί η γεύση και να απελευθερωθούν τα αρώματα. Ο ίδιος, σημειώνει ότι μια καλή χούφτα από Bucatini (λεπτά σπαγγέτι σαν νουντλ) είναι η τέλεια ποσότητα για μια ατομική μερίδα και πως απαιτούνται μόλις 10 λεπτά για το τέλειο βράσιμο.
Θέλετε κι άλλο; Ο σεφ τσιγαρίζει το σκόρδο με μια χούφτα από ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές, μια χούφτα κομμένες ντομάτες και μια πρέζα αλάτι. Ο Scott προσθέτει ότι όταν οι ντομάτες αρχίσουν να βράζουν, είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσουμε μια κουταλιά από το νερό της κατσαρόλας. Στη συνέχεια, θέλει να σκεπάσουμε με το καπάκι το τηγάνι και να περιμένουμε να αρχίζει να κοχλάζει.
news.gr