Μπορεί τα πεσμένα φύλλα του φθινοπώρου να αποτελούν τεράστιο πονοκέφαλο, φράζοντας υδρορροές και βρομίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια, όμως στην Ιαπωνία τα έχουν μετατρέψει σε ένα γευστικό σνακ που απολαμβάνουν με πάθος. Ο λόγος για τα φύλλα σφενδάμνου που τηγανίζονται σε ελαφρώς γλυκιά ζύμη και τρώγονται με πάθος. Το σνακ αυτό αποτελεί εξειδικευμένη λιχουδιά στην περιοχή της Οσάκα, ενώ οι επαγγελματίες συνήθως τα διατηρούν για ένα χρόνο σε βαρέλια με άλμη και τα χρησιμοποιούν όλον τον χρόνο.
perierga.gr