Τα μυστικά για την τέλεια φάβα

Γίνεται πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα, καθότι δεν χρειάζεται μούλιασμα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε είναι το επιμελές πλύσιμό της σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Καλού-κακού προτού την πλύνουμε, την καθαρίζουμε, δηλαδή απομακρύνουμε τυχόν ξένα σώματα (πετραδάκια, κομμάτια από άχυρα κ.λπ.).
Αυστηρή αναλογία φάβας-νερού δεν υπάρχει: αν η φάβα είναι ευκολόβραστη, ακολουθούμε την αναλογία 1:3, δηλαδή 1 φλιτζάνι φάβα – 3 φλιτζάνια νερό. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο νερό.
Της ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, ο μαϊντανός, ο δυόσμος, η δάφνη, αλλά και οι πάπρικες, ο κρόκος (σαφράν) και ο άνηθος. Βάζουμε κοτσάνια μυρωδικών στο βράσιμο, ενώ τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα, στο σερβίρισμα.

gastronomos.gr

Κύλιση στην κορυφή