Καλοκαιρινή μακαρονάδα με έντονες γεύσεις λαχανικών.
Υλικά
500 γρ. σπαγκέτι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
3 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
τα φύλλα από 5 – 6 κλωνάρια βασιλικού ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.
gastronomos.gr