Το 2010, κυκλοφόρησαν αρκετά τραγούδια που φέρονταν να είχαν ηχογραφηθεί από τον αείμνηστο Michael Jackson.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, μία οπαδός του «βασιλιά της pop» αμφισβήτησε την αυθεντικότητα της συγκεκριμένης μουσικής και επηρέασε πολλούς να πιστέψουν ότι επρόκειτο για απάτη.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο, η Sony Music Entertainment παραδέχεται ότι κυκλοφόρησε και έθεσε προς πώληση ψεύτικα τραγούδια του Michael Jackson.
Τα ψεύτικα τραγούδια εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεταθανάτιο άλμπουμ «Michael» του Αμερικανού τραγουδιστή που κυκλοφόρησε το 2010 και πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα «Monster», «Keep Your Head Up» και «Breaking News».
Η Vera Servoa, η θαυμάστρια του Michael Jackson που ξεκίνησε την έρευνα για τα ψεύτικα τραγούδια, κατέθεσε αγωγή στην οποία κατηγορεί τους μακροχρόνιους φίλους του Jackson, τους Eddie Cascio και James Victor Porte, αλλά και την εταιρεία παραγωγής Angelikson Productions LLC, για τη δημιουργία και πώληση της ψεύτικης μουσικής μέσω της Sony Music και του σχήματος που διαχειρίζεται την περιουσία του εκλιπόντα καλλιτέχνη.
Οι Cascio και Porte ισχυρίστηκαν αρχικά ότι τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Cascio το 2007. Η Servoa και η οικογένεια Jackson το αμφισβήτησαν. Ενώ τα singles ακούγονταν παρόμοια με τη φωνή του Michael Jackson, τόνισαν ότι ποτέ δεν ηχογραφήθηκαν από τον ίδιο το «βασιλιά της pop».
Η Vera Servoa κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες ότι τα επίμαχα τραγούδια ηχογράφησε ένας μίμος του Michael Jackson, ονόματι Jason Malachi.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά τη διάδοση της είδησης, η Sony Music Entertainment υποστηρίζει ότι δεν έχει παραδεχθεί πως είχε κυκλοφορήσει ψεύτικα τραγούδια του Michael Jackson.
Επιπλέον, ο δισκογραφικός όμιλος υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που η φωνή προερχόταν από άλλο άτομο, το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών προστατεύει το δικαίωμά της να διαθέσει στην αγορά ένα τέτοιο άλμπουμ.
newmoney.gr