Το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΑΣ Ρεθύμνου με την ευκαιρία της νέας ελαιοκομικής περιόδου, και στοχεύοντας αφενός στην καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων με την παραγωγή – διακίνησή του ελαιολάδου και αφετέρου στην αναβάθμιση της ποιότητας γενικότερα, υλοποιεί ένα πλέγμα δράσεων όπως παρακάτω:
1. Ανέπτυξε μαζί με τους συνεργάτες του τον «δεκάλογο του ποιοτικού ελαιολάδου» στον οποίο δίδονται απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες για όλα τα κρίσιμα σημεία ποιότητας από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιουργείο και από την αποθήκευση μέχρι την τυποποίηση.
2. Πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για θέματα ποιότητας αλλά και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου, σε επαγγελματίες του χώρου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
3. Σε τακτά διαστήματα διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από την καλλιέργεια, την ποιότητα αλλά και την οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου.
Για περισσότερες πληροφορίες
www.oliveoiltastinglab.gr, e-mail lab@oliveoiltastinglab.gr, ή τηλ 6974939462