Η γρανίτα είναι η πιο ελαφριά εκδοχή του παγωτού. Κι αυτό γιατί δεν περιέχει καθόλου λιπαρά. Αν λοιπόν, θέλετε να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα σας για παγωμένο γλυκό, η συνταγή μας θα σας ικανοποιήσει! Αρωματική και γευστική όχι μόνο λόγω των αγαπημένων βερίκοκων αλλά και της προσθήκης λευκού κρασιού. Θα την απολαύσετε με σαντιγί τρώγοντάς την με κουτάλι ή σαν μισοπαγωμένο ποτό με καλαμάκι.
Yλικά για 6 άτομα
- 1/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
- 10 βερίκοκα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/3 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
Για το σερβίρισμα
- σαντιγί
- φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου
Τρόπος παρασκευής
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη σε μισό φλ. του τσαγιού κρύο νερό και το ρίχνουμε σε μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε, ώσπου να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα με το μέλι μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το διάλυμα της ζάχαρης και το λευκό κρασί και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού το σκεπάζουμε με το καπάκι του και το βάζουμε στην κατάψυξη ωσότου αρχίζει να παγώνει στις γωνίες, περίπου για 45 λεπτά.
- Ανακατεύουμε με πιρούνι, «σπάζοντας» τα παγωμένα σημεία και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε 20-30 λεπτά, ώσπου να παγώσει η γρανίτα τελείως (ανάλογα με την κατάψυξη μεταξύ 2-4 ωρών).
- Σερβίρουμε τη γρανίτα με σαντιγί και διακοσμούμε με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή μέντας.
-
womanidol