• Home
  • »
  • Ειδήσεις
  • »
  • Κρήτη
  • »
  • Βραβεύσεις ξενοδοχείων από τον ΣΕΔΗΚ για την προώθηση του ελαιόλαδου

Βραβεύσεις ξενοδοχείων από τον ΣΕΔΗΚ για την προώθηση του ελαιόλαδου

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για τις Βραβεύσεις των Ξενοδοχείων της Κρήτης που συμβάλλουν στην προβολή και ανάδειξη του ελαιόλαδου στο πλαίσιο ειδικής πρωτοβουλίας του ΣΕΔΗΚ.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος στις 15 Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι 22 ξενοδοχεία του νησιού υπέβαλαν δηλώσεις στον ΣΕΔΗΚ με τις οποίες γνωστοποιούν την επιθυμία τους για βράβευσή τους για τις δράσεις που υλοποιούν σε θέματα ανάδειξης και προβολής του Ελαιολάδου.

Τα ξενοδοχεία αυτά, σύμφωνα με διαδικασία που έχει γίνει γνωστή θα υποβάλλουν πλήρη έκθεση μέχρι τις 10 Οκτώβριου αναφορικά με τις δράσεις που θα υλοποιήσουν μέχρι τότε σχετικά με την Ελιά και το Ελαιόλαδο.
Οι εκθέσεις αυτές θα αξιολογηθούν όπως και πέρυσι από ειδική Επιστημονική Επιτροπή και μετά θα ακολουθήσει βράβευση των καλυτέρων σε ειδική τελετή που θα γίνει σε εκδήλωση που θα οργανώσει ο ΣΕΔΗΚ σε χρόνο και τόπο που θα οριστεί μετά την αξιολόγηση.

Με τη βράβευση θα απονεμηθούν ειδικές καλαίσθητες πλακέτες με τη Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά καθώς και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος, ενώ οι βραβευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν με προβολή ΡΡ τις δράσεις που ανάπτυξαν.

Οι βραβεύσεις αυτές, που παρόμοιες τους γίνονται και στην Ισπανία (βλέπε www.sedik.gr 20-7-16) είχαν πέρυσι σημαντική απήχηση όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και τα Βραβεία που απονεμήθηκαν.

Οι δράσεις που θα αξιολογηθούν

Οι δράσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν για τις βραβεύσεις της φετινής περιόδου 2017 θα είναι μια η περισσότερες η και άλλες από τις αναφερόμενες στη συνεχεία.
1. Προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι (βιβλία, CD, Α για παιδιά ή και ενήλικες)
2. Συμμετοχή σε έρευνες για την υγιεινή και διατροφική αξία του Ελαιολάδου
3. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου συσκευασμένου ελαιολάδου σε πελάτες Ξενοδοχείου
4. Χρήση ελαιολάδου στη διατροφή των πελατών στα πρωινά, γεύματα, σαλάτες κ.ά.
5. Επίδειξη (έκθεση) επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες κ.λπ
6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες, θεατρικά κλπ)
7. Άλλες δράσεις που συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινίσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Φακέλων υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Τα ξενοδοχεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέχρι την 15η Ιουνίου έλαβαν ήδη σχέδιο και λεπτομερείς πληροφορίες για σύνταξη ΕΚΘΕΣΗ υποψηφιότητας που θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι 10 Οκτώβριου 2017.

Πληροφορίες για διευκρινίσεις υποβάλλονται στο e-mail: info@sedik. gr στο τηλέφωνο 28210 50800.

 

πηγή: goodnet.gr

Κύλιση στην κορυφή