Κανείς δεν γεννήθηκε ειδήμων στη μαγειρική και ούτε θα γίνει αν δεν την προσεγγίζει με κέφι και μεράκι.
Οι τεχνικές, τα μυστικά, η γνώμη των ειδικών, οι αποτυχημένες προσπάθειες, τα σωστά εργαλεία είναι τα εφόδια για να φτάσει κανείς το δικό του «ιδανικό».
Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, σίγουρα η θέα ενός ψητού ψαριού θα σας συγκινεί.
Δεν είναι μόνο τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας ένα τόσο θρεπτικό πιάτο (η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, η βιταμίνη A ενισχύει την άμυνά του, τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης. Τα ψάρια περιέχουν ακόμα φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο), είναι η γευστική εμπειρία που το κάνει ξεχωριστό.
Όταν κάποιος ασχολείται με την μαγειρική σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ξέρει ότι χρειάζεται να μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο διάστημα μέχρι να βρει τα «πατήματά» του: τις τεχνικές και τα «κόλπα» που χαρίζουν χωρίς κόπο ένα ικανοποιητικό γευστικό αποτέλεσμα.
Το ψητό ψάρι πολλοί αγάπησαν, το ψήσιμό του όχι τόσοι: γιατί αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος, τότε το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα σε αποζημιώσει.
Στην μαγειρική, η κλισέ ατάκα «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» βρίσκει εφαρμογή στην εκτέλεση κάθε φαινομενικά περίπλοκης συνταγής.
Αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμα την ζουμερή υφή ενός σωστά ψημένου ψαριού, ήρθε η στιγμή να την απολαύσεις.
Βρήκαμε τον ιδανικό χρόνο για να ψήσεις το ψάρι χωρίς να σου στεγνώσει.
Αν το ψάρι είναι φρέσκο και το ψήσεις στο σωστό χρόνο, η ποιότητα του αποτελέσματος είναι δεδομένη.
Στο έγκυρο γαστρονομικό site pandespani.com, αναφέρεται ο ιδανικός χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού (ανάλογα και με τον φούρνο). Αυτός ο χρόνος ισχυεί για όλα τα μεγάλα ψάρια με μερικές εξαιρέσεις: ψάρια όπως η σφυρίδα, ο ροφός, η πίγκα που έχουν πιο σφιχτό κρέας ψήνονται λίγο παραπάνω, 25-30 λεπτά ανά κιλό.
SOS: Αλατοπιπερώνετε καλά πριν το ψήσιμο και κατά την διάρκειά του δεν.. ενοχλείτε το ψάρι με άσκοπες κινήσεις!
bovary,gr