• Home
  • »
  • Πολιτισμός
  • »
  • Έφτιαξαν το καλύτερο φαγητό από τους κήπους τους! – Γεύση από τα παλιά από το σύλλογο του Γούδουρα

Έφτιαξαν το καλύτερο φαγητό από τους κήπους τους! – Γεύση από τα παλιά από το σύλλογο του Γούδουρα

Η βάση ήταν ήταν τα μαυρομάτικα φασόλια ένα υλικόλ που πάντα αφθονούσε στην περιοχή της Σηττείας. Τα αρωματικά μάραθα και ο κεντανές συμπλήρωσαν τη συνταγή που παρουσίασαν στο φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γούδουρα η κατσαρόλα … πήρε φωτιά και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.

Η “σύλληψη” της συνταγής θα πρέπει να αναζητηθεί στο παραλθόν όταν οι γιαγιάδες μας “σκάρωναν” καινούρια φαγητά με το “βρισκούμενο” σε σπίτια και χωράφια. Και στην εύφορη γη του Γούδουρα, αφθονούσαν και τα φασόλια και ο κεντανές και τα μάραθα.

Για τον οικισμό του Γούδουρα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σητείας: “Παραθαλάσσιο χωριό της επαρχίας Σητείας στο Λυβικό Πέλαγος. Φημισμένο ψαροχώρι για την πλούσια παραγωγή αλιευμάτων. Ο οικισμός βρίσκεται ανατολικά του Μακρύ Γιαλού και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες τόσο εξαιτίας του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και της υπέροχης θάλασσας και παραλίας που διαθέτει. Εκτός από τα αλιεύματα και τον τουρισμό, οι εκτεταμένες καλλιέργειες πρώιμων κηπευτικών και προϊόντων θερμοκηπίων αποτελούν σημαντική πηγή πλούτου για τους κατοίκους του´.

Κύλιση στην κορυφή