Σουπιές με φακές και σπανάκι

Οι σουπιές με το σπανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αγαπάμε όλοι. Μαγειρεμένο όμως έτσι όπως σας το δίνω, πιστέψτε με ότι θα ξετρελαθείτε

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μαγείρεμα: 1:15′ Εύκολη Μερίδες: 4

Υλικά 
2 φλ. φακές
800 γραμ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. σπανάκι (μικρόφυλλο)
400 γραμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. σταφίδες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις σουπιές με σπανάκι και φακές, βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

argiro.gr

Κύλιση στην κορυφή