Πέντε τρόποι για μια οργανωμένη αποθήκη

Εύκολοι τρόποι για μία οργανωμένη αποθήκη. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα έχετε μια τέλεια και τακτοποιημένη αποθήκη.

Η αποθήκη μας είναι το μέρος που επιλέγουμε να κρύψουμε τους θυσαυρούς μας, μέχρι να μας χρησιμεύσουν ξανα. Ένα κουτί με χριστουγεννιάτικα στολίδια, παλιά στολίδια, εργαλεία, μία κούτα ρούχα. Όλα αυτά είναι καλά, μόνο που κάποια στιγμή ο χώρος ίσως αρχίζει να μοιάζει με χωματερή απο τον μεγάλο όγκο των -μην τακτοποιημένων- θυσαυρών σου.

Εμείς εδώ στη ReCons σου προτείνουμε να επαναπροσδιορίζεις την αποθήκη σου 2 φορές το χρόνο, ανάλογα με τις εποχιακές σου ανάγκες. Έτσι, ώστε να είναι μονίμως ο χώρος σου σε μία αξιοπρεπή όψη.

Ποιά είναι τα στάδια για να καταφέρουμε να τα κρατήσουμε όλα στη θέση τους;;

#1 Σημείωσε το στο ημερολόγιο

Σημείωσέ το καιρό πριν, κλείσε ένα σαββατοκύριακο, και πάρε απόφαση ότι θα συγκεντρωθείς σε αυτό μία και έξω. Ένα σαββατοκύριακο είναι, θα περάσει. Θυμήσου ότι μετά απο αυτό θα είναι ένα όμορφο οργανωμένο δωμάτιο και αν το φροντίσεις δεν θα ξαναχρειαστεί να κουραστείς τόσο.

#2 Σκέψου την διάταξη

Πριν ξεκινήσεις την σκληρή δουλειά, βρες πως θα το οργανώσεις. Τι θα μπει που; Ποιά πράγματα πρέπει να είναι σε πρώτη θέα; Ρυθμίστε τις προτεραιότητές σας.  Προσδιορίστε αν θα πρέπει πάντα να είναι εύκολα προσβάσιμα όλα τα αντικείμενα. Ή αν είστε εντάξει με ένα σύστημα στοιβασίας που μπορεί τα που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά να είναι εκτός πρόσβασης.

#3 Εφάρμοσε την στρατηγική σου
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ξεκινήσουν με τα σκληρότερα καθήκοντα,ώστε να τα βγάλουν απο τη μέση. Άλλοι επιλέγουν να αρχίσουν με την ευκολότερη δουλειά και μερικοί επιλέγουν να επικεντρωθούν στο σημείο όπου η αλλαγή θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Επιλέξτε όποιο τρόπο νομίζετε πως θα σας κινητοποιήσει περισσότερο και θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους στην δουλειά!

#4 Καθαρισμός και ταξινόμηση
Εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι. Η μεγάλη απόφαση του «τι πρέπει να πετάξω».
Συναισθηματικό δέσιμο με αντικείμενα, συνήθεια ύπαρξής τους, ή ιδέα ή μάλλον παραίσθηση ότι το αντικείμενο αυτό μου είναι χρήσιμο. Πρέπει να διακρίνουμε τι ακριβώς ανήκει εκεί και τι απλώς πιάνει χώρο.
Αν νιώθεις άσχημα να πετάξεις τα περιττά, μπορείς να τα ανακυκλώσεις, να τα δωρίσεις ή ακόμα και να τα πουλήσεις. Άδειασε όλα τα περιττα σου πράγματα και τότε ο καθαρισμός θα είναι σαν μία βόλτα στο πάρκο.

#5 Δημιουργία μακροχρόνιου συστήματος
Για να μην χρειαστεί να καθαρίζεις κάθε λίγους μήνες, φτιάξε ένα σύστημα οργάνωσης και τήρησε το προσεκτικά.Η προσέγγισή σας σε οποιαδήποτε οργάνωση του έργου θα πρέπει να είναι να αποδομήσετε τον χωρο και στη συνέχεια να τον ανακατασκευάσετε.  Χρησιμοποίησε ράφια για να απομακρύνεις τα κουτιά απο το πάτωμα. Γράψε έξω απο κάθε κουτί τι περιέχει και τοποθέτησε τα με αλφαβητική ή εποχιακή σειρά. Ή ακόμα και με βάση την χρησιμότητα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όμως είναι να φέρεται περιττά πράγματα μέσα στην αποθήκη , στην προσπάθεια σας να την αδειάσετε. Οπότε προσοχή.

reconsblog.gr

Κύλιση στην κορυφή