Γλιστρίδα με κολοκυθοκορφάδες

Αγαπημένο φαγητό που συνδυάζει δύο από τα πιο νόστιμα χορταρικά της ελληνικής γης.

Υλικά

1 κιλό γλιστρίδα χοντροκομμένη
500γρ. κολοκυθοκορφάδες χοντροκομμένους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε τη γλιστρίδα και τους κολοκυθοκορφάδες, φέρνετε τρεις τέσσερις βόλτες και σβήνετε με την ντομάτα και τη ζάχαρη. 

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ελάχιστο νερό και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο. Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά. 

Πηγή: olivemagazine.gr

Κύλιση στην κορυφή