Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο πωλείται από την εταιρεία Knipschildt Chocolatier, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ. Η σοκολάτα αυτή περιέχει τρούφα, ονομάζεται La Madeline au Truffle και κατασκευάζεται από τον μετρ σοκολάτας Fritz Knipschildt.
Ο Knipschildt έχει καταγωγή από την Δανία αλλά εργάζεται και δημιουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Fritz Knipschildt εγκατέλειψε την χώρα του το 1996 και ίδρυσε την Knipschildt Chocolatier το 1999. Το 2005, άνοιξε και το Cafe Chocopologie.
«Το La Madeline au Truffle παρασκευάζεται κατά 70% από μαύρη σοκολάτα Valrhona, παχιά κρέμα, ζάχαρη, λάδι τρούφας και βανίλια, και είναι πλούσιο σε σος γκανάς», αναφέρει ο ίδιος.
Ο Fritz ψάχνει ένα σπάνιο είδος τρούφας από την γαλλική περιοχή Perigord για να παρασκευάσει το γλυκό του, το οποίο αναβαθμίζει με γκανάς και σοκολάτα α’ ποιότητας Valrhona και σκόνη κακάο.
Το ζαχαροπλαστείο του ονομάζεται Chocopologie, βρίσκεται στο Μπρούκλιν και παραδίδει την σοκολάτα με τρούφα με μια Rolls Royce και σωματοφύλακα.
Α, ξεχάσαμε να σου πούμε. Το La Madeline au Truffle κοστίζει 3.600 δολάρια το κιλό.
Πηγή: neolaia