Οκτώ σημαντικές και καταξιωμένες γυναίκες στην Κρήτη - Θα μας μάθουν τα μυστικά των επιχειρήσεων

  • Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 10:25
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Γυναίκες σημαντικές και καταξιωμένες στο “επιχειρείν” στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στην ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που οργανώνει παράλληλα με έκθεση και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης. Πρόκειται για επιχειρηματίες καταξιωμένες επιχειρηματίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στους τομείς των σύγχρονων μορφών του επιχειρείν (καινοτόμο προϊόν και υπηρεσίες -τουρισμός- προβολή - mentoring ) αλλά και στις πιο παραδοσιακές μορφές γυναικείας απασχόλησης, οικοτεχνίας -χειροτεχνίας και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Οι γυναίκες που κλήθηκαν από το Σύνδεσμο, αν και εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους έχουν “βαρύ πρόγραμμα” ανταποκρίθηκνα και θα βρεθούν στο Ηράκλειο προκειμένου να μεταφέρουν την εμπειρία τους και τεχνογνωσία και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στην ημερίδα.

Το cretewoman παρουσιάζει σήμερα οκτώ από αυτές τις γυναίκες, με βιογραφικά στοιχεία και με αλφαβητική σειρά.

 Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη

Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κρήτης

Το 2002 – 2010 εκλέγεται στο Δήμο Ηρακλείου και κατά το διάστημα της θητείας της διατελεί Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου, Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ
Μεταξύ των δραστηριοτήτων της είναι ο σχεδιασμός και η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η ουσιαστική συμβολή της στη δημιουργία και λειτουργία του νέου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας - Συμβουλευτικού Σταθμού Οικογένειας (Παράρτημα Β’ ΚΑΠΗ στην περιοχή Καμινίων - Τάλως) και η ουσιαστική συμβολή της στη δημιουργία 4 νέων ΚΑΠΗ και συγχώνευση τους σε ενιαίο οργανισμό, Δ.Ο. ΚΑΠΗ (Δημοτικός Οργανισμός Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων)

Τον Νοέμβριο του 2010 εκλέγεται πρώτη σε ψήφους Περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Κρήτη Πρώτη Δύναμη « του Σταύρου Αρναουτάκη και αναλαμβάνει αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Αγροτικού Τομέα & Κοινωνικής Πολιτικής έως και τον Αύγουστο του 2014 
Με ευθύνη της εκπονήθηκε για πρώτη φορά ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ για τον πρωτογενή τομέα, με 287 στροχευμένες δράσεις. Δημιουργήθηκε η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο , για την πιστοποίηση και την προώθηση, των Κρητικών προϊόντων (Σύμπραξη Ιδιωτικού & Δημοσίου). Καθορίστηκαν τα κριτήρια πιστοποίησης και ελέγχου των Κρητικών προϊόντων. Δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε το ενιαίο σήμα εντοπιότητας και ποιότητας των Κρητικών προϊόντων με το ενιαίο BrandName «Κρήτη, Γενέτειρα Αξιών». Δημιουργήθηκαν τα σήματα ποιότητας Κρητικής Κουζίνας και Επισκέψιμων Οινοποιείων. Ξεκίνησε η διαδικασία σύνταξης φακέλων για 47 Κρητικά προϊόντα για ΠΟΠ – ΠΓΕ – ΕΠΙΠ. Δημιουργήθηκε ψηφιακό σύστημα προβολής, προώθησης και ενημέρωσης θεμάτων για την ενδοχώρα, τα τοπικά προϊόντα, τον αγροτουρισμό, τις νομοθεσίες, την Κρητική διατροφή, τις δραστηριότητες υπαίθρου κ.τ.λ. Δημιουργείται στην περιοχή του Κατσαμπά στο Ηράκλειο αμπελώνας διάσωσης και διατήρησης γενετικού υλικού, με παράλληλη παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, παραδοσιακών τοπικών ποικιλιών, για επιτραπέζια οινοποιήσιμα και σουλτανίνα σε μία έκταση 25 στρεμμάτων, στην Επισκοπή. Δημιουργείται το πρότυπο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσαρά. Αναβαθμίζεται και αξιοποιείται η Σχολή των Ασωμάτων (πρότυπο κέντρο διάσωσης ντόπιων φυλών αιγοπροβάτων και λειτουργία Μεσογειακού κέντρου κτηνοτροφίας στην σχολή των Ασωμάτων στο Αμάρι).

Η Θεανώ ανέλαβε πρωτοβουλίες για υποστήριξη και σύσταση ομάδων παραγωγών και κτηνοτρόφων , συμπράττει με άλλες 28 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες στα πλαίσια του δικτύου Arepo, για την προώθηση – στήριξη των Περιφερειακών, αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Παράλληλα παρακολουθεί και αντιμετωπίζει στρεβλώσεις της αγοράς (π.χ. εντοπισμός παράνομης πώλησης Κρητικού ελαιόλαδου ΠΟΠ στις Βρυξέλλες).
Δημιουργεί και λειτουργεί το Κέντρο Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου και ολοκληρώνει την προετοιμασία πιστοποίησης των μικρών παραγωγών και την στήριξη και ανάπτυξη της Οικοτεχνίας. Δημιουργεί το Κρητικό Μπακάλικο ενώ συμμετέχει σε , επιχειρηματικές αποστολές, εκθέσεις εσωτερικού- εξωτερικού, στην υπογραφή συμφωνιών με επιχειρήσεις εξωτερικού και σε γαστρονομικές εκδηλώσεις – οργάνωση ημερίδων αγροτικού περιεχομένου.

Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής θεσμοθετεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης, υποστηρίζοντας 5000 άπορες οικογένειες (250 τόνους τρόφιμα μέσα σε μία τριετία). Δημιουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εκπαιδευτικούς. Διοργανώνει Ημερίδες κοινωνικού περιεχομένου και υποστηρίζει δράσεις για άτομα με ειδικές δεξιότητες, παιδιά και τρίτη ηλικία. Σε συνεργασία με Δήμους, εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού, οργανώθηκαν δράσεις όπου εξετάστηκαν δωρεάν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.

Τον Μάιο του 2014 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει αρχικά, ξανά χρέη Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα. Σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κρήτης.

Η Θεανώ έχει σπουδάσει Λογιστική είναι παντρεμένη με τον με το Μιχάλη Σκορδαλάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μάρκο και τον Μανώλη. Θα μας μιλήσει για την Οικοτεχνία

Μαρία Ζαρωτιάδου

Certified Business Coach/Mentor , Youth and Women’s’ Entrepreneurship Facilitator & Strategic Marketing Specialist

Η Μαρία είναι κάτοχος Bachelor από το University of Staffordshire στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Master’s του University of Stirling στο marketing και την ισότητα των φύλων -

#Gender_Equality. Η προπτυχιακή της, μεταπτυχιακή και προδιδακτορική της έρευνα είχε ως θέμα το Στρατηγικό Μάρκετινγκ #Strategic_Marketing με φυλετικό προσανατολισμό, την Στρατηγική του Business και το Equality in Gender and Opportunities

Έχει εργαστεί και εργάζεται ακόμα σε πολιτικά γραφεία ως senior manager στρατηγικού σχεδιασμού ενώ παράλληλα παρέχει Online υπηρεσίες Coaching και Mentoring με Κοινωνικό Προσανατολισμό, στοχεύοντας κυρίως σε γυναίκες στελέχη επιχειρήσεων, στην ενδυνάμωση αλλά και στην Δια Βίου Μάθηση #Life_Long_Learning. Είναι μέντορας σε νέους επιχειρηματίες στο πρόγραμμα #ERASMUS for Young Entrepreneurs αλλά και στο Job Pairs, καθώς και στο δίκτυο ‘’Ελένη Σκούρα’’ για γυναίκες που εμπλέκονται ή εργάζονται στην πολιτική.

Τα σεμινάρια και τα workshops της παρουσιάζονται μέσα από τις δράσεις του Skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα και από τα ‘’Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας’’ του ανωτέρω φορέα.

Έχει κατάρτιση στην #Γυναικεία_Κοινωνική_Επιχειρηματικότητα και είναι κάτοχος της πιστοποίησης WISE4Women του αντίστοιχου προγράμματος επιμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξένια Κούρτογλου

Founder & Managing Partner Focus Bari| co-founder e-satisfaction - co-founder στο iforU Greek Mentoring Network - Business Coach & Mentor - Blogger Huffington Post

Η Ξένια είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Μεντόρων – iforU Greek Mentoring Network, επιλεγμένο μέλος των European Business Mentors, Mentor στο egg - enter grow go και στο Entrepreneurship Education Program by PfB Group -Kick Athens -και δραστήριο μέλος του ΔΣ του ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Managers & Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων) .

Aπόφοιτος του Pierce College και κάτοχος ΒΒΑ του Deree College ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια στο Deree και μητέρα μιας κόρης 2 ετών. Είναι ιδρύτρια και Managing Partner της Focus Bari , μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών στην Ελλάδα και συν ιδρύτρια του πρωτοποριακό startup «e-satisfaction», το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από τα 200 μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, προσφέροντας καταγραφή και ανάπτυξη του 360 Customer Experience in e-Commerce.

Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη, η Ξένια Κούρτογλου προσφέρει ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών, μέσα από τις συνεχείς, αντίστοιχες Έρευνες της Focus Bari, την συνεισφορά της με συστηματική διδασκαλία στο Πάντειο και σε άλλα Πανεπιστήμια από το 1997, την υποστήριξή της σε σχετικές διοργανώσεις, και κυρίως, μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς), είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην EMRO, είναι μέλος των ESOMAR, IMRS, EEET, ΕΕΔΕ, ΕΙΜ, TOΓΜΕ, ΙΕΠ και IAB Hellas, έχει συμμετάσχει επανειλημμένα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και είναι μόνιμη συνεργάτης & αρθρογράφος στο περιοδικό Deluxe και στην Huffington Post.

Δέσποινα Λιμνιωτάκη

Ψυχολόγος MSc, σύμβουλος σε θέματα διομαδικών διεργασιών -κοινωνική επιχειρηματίας – συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ( ΚΟΙΝΣΕΠ) The Healing Tree community που σχεδιάστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια.

H Δέσποινα είναι μέλος του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων του ALDE Party #aldegengr που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα, την στήριξη των γυναικών που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και την υποστήριξη της συμμετοχής περισσότερων γυναικών στη δημόσια σφαίρα.

Εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ομάδων σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και της υγείας και ως συνδιοργανώτρια συναντήσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αφορούν σε θέματα απώλειας, πένθους (grief counseling), μετατραυματικού στρες και ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής.

Κομμάτι αυτής της δουλειάς συνοψίζεται στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο Ζήτημα Ζωής και Θανάτου: ο φόβος του θανάτου, η διεργασία πένθους και το κυνήγι της ευτυχίας στην καθημερινή ζωή. Στόχος της είναι η από κοινού προσπάθεια για την άρση των προκαταλήψεων και των στερεότυπων ιδεών για τη ψυχική νόσο και τους ψυχικά πάσχοντες. Επίσης, συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας στην εκπαίδευση εθελοντών πάνω στο σύνδρομο του επιζώντα και στις ψυχολογικές επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές.

Η Δέσποινα συμμετέχει ως #εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια #ηγεσίας και ενδυνάμωσης γυναικών στο πεδίο της πολιτικής και της επιχειρηματικής δράσης ενώ αρθρογραφεί συστηματικά σε περιοδικά και τον ηλεκτρονικό τύπο. Είναι μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Μαρία Μπακατσάκη

-Εργάζεται ως ερευνήτρια και μόνιμη εργαστηριακή βοηθός (ΕΤΕΠ) στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης (ΜΠΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΠΚ), στα εργαστήρια: Διοικητικών Συστημάτων και Υπολογιστικής Μηχανικής & Βελτιστοποίησης.

Η Μαρία εξειδικεύεται σε οικονομοτεχνικές μελέτες και business plans, στα θέματα οργάνωσης & διοίκησης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ποιότητας (ως υποψήφια διδάκτορας με αντικείμενο την Αξιολόγηση στο Δημόσιο Τομέα), οργανωσιακής κουλτούρας, θεωριών αλλαγής, Venture Capital, καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ισότητας των δύο φύλλων.

Έχει πολύχρονη εμπειρία στην υποβολή προτάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων.

Ασχολείται πάνω από 20 έτη με την καινοτομία, τη μεταφορά τεχνολογίας, το business coaching σε νέους και νέες επιχειρηματίες και τη συμβουλευτική πάνω σε θέματα σταδιοδρομίας. Διετέλεσε σύμβουλος στη Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων Χανίων, ήταν ιδρύτρια και συντονίστρια των Γραφείων Διαμεσολάβησης και Γραφείου Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει διοργανώσει πληθώρα διεθνή και εθνικά συνέδρια, ημερίδες, summer schools, εκθέσεις και career days.

Επίσης, εκτός από το διδακτικό και φροντιστηριακό έργο που παρέχει στους φοιτητές ως ΕΤΕΠ, έχει πολύχρονη εμπειρία στην #εκπαίδευση_ενηλίκων (και ιδιαίτερα σε άτομα με ειδικές ανάγκες) και τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στη διοργάνωση εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πρόσφατα απέκτησε διεθνής πιστοποίηση στη Σχεδίαση Online Μαθημάτων στο Moodle.

Μεταξύ όλων αυτών είναι κυρίως πανευτυχής μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 25, 21 και 16 ετών.

Τελευταία ερευνητική ενασχόληση της Μαρίας αποτέλεσε η ενεργή και πολύπλευρη συμμετοχή της στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γ.Ε.Ν.Ε.Σ.Ι: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα-Νέες Επιχειρήσεις-Στόχος: Ισότητα (ForEMOsT)» www.foremost.tuc.gr , που υλοποιήθηκε από το #Πολυτεχνείο_Κρήτης/Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης σε συνεργασία με το #Πανεπιστήμιο_Κρήτης/Τμήμα Ψυχολογίας, το #Πανεπιστήμιο_Μακεδονίας και το κέντρο #ΕΡΓΑΝΗ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Τα ερευνητικά αποτελέσματα του έργου είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα του έργου http://foremost.tuc.gr/en/documents/Στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώθηκαν: διεθνές online συνέδριο στις 29-30/8/2016 με τίτλο «Επιχειρηματικότητα εν καιρώ κρίσης» http://foremost.tuc.gr/conference/ και μία ημερίδα με τίτλο «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία: Τάσεις, Ευκαιρίες, Προοπτικές» στις 10/02/2017 στη Θεσσαλονίκη.

Τα προαναφερόμενα ερευνητικά αποτελέσματα και τα πεδία πρακτικής εφαρμογής θα παρουσιαστούν από τη Μαρία στην Ημερίδα.

Δανάη Μπεζαντάκου

Επιχειρηματίας στον Τουρισμό, Παγκόσμια Νέα Ηγέτης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και Πρόεδρος του iforU Greek Mentoring Network, του πρώτου Ελληνικού Δικτύου Καθοδήγησης Γυναικών Επιχειρηματιών.

Η Δανάη Μπεζαντάκου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants LTD., μέτοχος των οικογενειακών επιχειρήσεων Kefi S.A. και του Ξενοδοχείου MATILDA στην Ζάκυνθο. Επιπλέον είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου iforU Greek Mentoring Network που στοχεύει στην δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών. H Δανάη εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ» που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Χίλαρυ Κλίντον τον Μάρτιο του 2011 ανάμεσα σε 100 γυναίκες από 92 χώρες. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της 1ης Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni. Το πρώτο ναυτιλιακό συνέδριο για νέους Young Executives Shipping (YES) Forum διοργανώθηκε μετά από δική της πρωτοβουλία στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2016 και θα ακολουθήσει το Yes to Sea Tourism Forum κατά την διάρκεια του Posidonia Sea Tourism Forum τον Μάιο 2017.Eπίσης, συμμετέχει στο advisory board του Bluegrowth. Επιλέχθηκε ως μια εκ των Νέων Ευρωπαίων Ηγετών για το έτος 2014, το όνομά της περιλαμβάνεται στην λίστα των 100 ανθρώπων που επηρέασαν την οικονομία της Ευρώπης το ίδιο έτος όπως επίσης και στην λίστα 40 κάτω των 40 της Fortune Ελλάδος. Για τα έτη 2015-2020 επιλέχτηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σαν μια από τους Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες, είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό Global Dignity και έχει ενταχθεί στο experts network του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με περισσότερους από 5.000 παγκοσμίως κορυφαίους ειδικούς που ασχολούνται με τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας. Έχει μία κόρη 8 ετών.

Κρύστη Σαρρή

Διπλ/χος Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος MBA – Warwick University

Η Κρύστη εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια σε εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας – Balfour Beatty και Arup για έργα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Σαν μέλος της Design Council – Cabe συμμετέχει σε μελέτες με στόχο την βελτίωση των χώρων συνάθροισης κοινού και στόχο την διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος, έτσι ώστε οι υγιείς δραστηριότητες και εμπειρίες να είναι αναπόσπαστες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Εμπλεκόμενη από την αρχή της καριέρας της εκτός των άλλων στην επιχειρηματική ανάπτυξη των εταιρειών που εργαζόταν και με παράλληλη εκπαίδευση στο University of Berkley – California, εξειδικεύτηκε στην ανοικτή καινοτομία και στην δημιουργία εργαλείων για την δυναμική ανάλυση επιχειρηματικών ιδεών.

Είναι συνιδρύτρια της εταιρείας Meggitt Bird LLP με έδρα το Λονδίνο παρέχει την εκπαίδευση στην μεθοδολογία VES – Value Exchange System για την δημιουργία υπεραξιών διαμέσου συμμαχιών (Blue Ocean Strategy).

Πρόσφατα δημιούργησε τον συνεργασιακό χώρο (coworking space) pom - point of meeting δίνοντας την δυνατότητα σε νέες αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο οικοσύστημα – δίκτυο του pom με στόχο την αλληλοεπίδραση, δικτύωση και συν-δημιουργία.

Θα  μιλήσει για την αλληλοεπίδραση την δικτύωση και την συν-δημιουργία

 

Πόπη Σουρμαΐδου

Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια στο Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Η Πόπη συνεργάζεται με πολλούς φορείς ως σύμβουλος και εκπαιδεύτρια σε θέματα επιχειρηματικότητας, #κοινωνικής #επιχειρηματικότητας και #κοινωνικής_οικονομίας. 
Κοινωνική Επιχειρηματίας η ίδια, συν-ιδρύτρια της ΚοινΣΕπ «Σπείρα Γης» και μέλος του ΔΣ του Δικτύου ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρων Στήριξης Γυναικών «Women in Network» με μέλη σε 9 χώρες.
Έχει συντονίσει περισσότερα από 40 Ευρωπαϊκά έργα και Δίκτυο σε θέματα #ισότητας_των_φύλων, τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Είναι εισηγήτρια σε πολλές ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.